Remedial Coaching

Over Mij

De afgelopen twintig jaar heb ik ruim ervaring opgedaan met het begeleiden van kinderen die bepaalde emoties en leergebieden als een hindernis beleven.
Met kinderen heb ik altijd willen werken, vroeger met name in ontwikkelingslanden. Na mijn studie Internationaal Recht en Economie aan de universiteit van Utrecht, werkte ik in Afrika waar ik een programma ontwikkelde dat de gezondheid van moeders en kinderen inafgelegen gebieden verbeterde en zette met leerlingen een anti-aidscampagne op middelbare scholen op. Gaandeweg merkte ik dat ik nog dichter bij kinderen wilde staan en daarom deed ik in Nederland de Pabo en een opleiding tot Remedial Teacher. Ik stond voor de klas op  basisscholen in de Jordaan en Amsterdam-Zuid, gaf Remedial Teaching en werkte als sociaal begeleidster met asielzoekerskinderen.
Later keerde ik terug naar Afrika, Azië en Latijns-Amerika waar ik als humanitair werker in conflict gebieden onder andere getraumatiseerde kinderen begeleidde.

Inmiddels ben ik alweer meer dan 10 jaar terug in Nederland, volbracht een intensieve training Kinder Coach aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en de opleidingen Mindfulness en Cognitieve Gedragstherapie, creatieve therapie en orthomoleculaire voedingstherapie. Ik ben me ondertussen steeds meer gaan oriënteren op de rol en de invloed die emoties binnen het gehele familiesysteem op de ontwikkeling van een kind kunnen hebben. Daarom deed ik een opleiding familieopstelling en tafelopstelling. Ik blijf verrast hoeveel inzicht een opstelling kan opleveren en daarmee een sprong kan stimuleren in zowel de emotionele als cognitieve basis van een kind en tevens van de ouder/verzorger die de opstelling doet.

De begeleiding van kinderen en ouders met leer- en emotionele belemmeringen geeft me veel voldoening en plezier. Daarnaast geef ik yogales aan volwassenen en kinderen. Yoga en ademhalingstechnieken gebruik ik ook als ik werk met kinderen die last hebben van overdadige emoties en gebrek aan concentratie.